Sekera bol druhý najvyťaženejší muž na ľade, Carolina však prehrala

10.12.2013 Celý región

New York 10. decembra (TASR) - Dvojica slovenských obrancov sa predstavila v noci na utorok v zámorskej NHL, v ktorej sa hrali štyri zápasy. Andrej Meszároš z Philadelphie odohral v Ottawe 17:19 minút a na svoje konto si pripísal dve "plusky", "letci" ale prehrali po samostatných nájazdoch 4:5. Rozhodujúci premenil domáci Jason Spezza, ktorý bol zároveň jediným úspešným realizátorom, pričom v riadnom hracom čase mal bilanciu 0+2. Ottawa tak prerušila päťzápasovú sériu bez víťazstva na domácom ľade a prvýkrát v sezóne uspela v nájazdoch.

Sekera strávil na ľade vyše 23 minút
 
Vo Vancouveri podľahla Carolina 0:2, obranca Hurricanes Andrej Sekera bol druhým najvyťaženejším hráčom hostí (23:13), keď viac času na ľade strávil len Justin Faulk. Ani jedna z jeho štyroch striel si cieľ nenašla a na jeho konto pribudli dve "mínusky" a dve trestné minúty. Sekera bol pri oboch inkasovaných góloch Canucks. Pred prvým z hokejky Christophera Taneva stratil po súboji hokejku a keď mu jeden z útočníkov podal svoju, stál tak nešťastne, že zakryl výhľad brankárovi Justinovi Petersovi a strela od modrej čiary prešla do bránky. Druhý gól dostala Carolina v závere pri hre bez brankára, keď sa puk po Sekerovom nahodení odrazil na hokejky domácich hráčov a Jannik Hansen minútu a 14 sekúnd pred koncom stanovil na konečných 2:0. Hrdinom duelu bol nováčik v bránke Canucks Eddie Lack, ktorý chytil všetkých 31 striel Caroliny a zaznamenal prvý shutout. Dvadsaťpäťročný Švéd nastúpil len na ôsmy duel v NHL a pred domácim publikom sa predstavil prvýkrát.

Marián Gáborík je stále na listine zranených


V Pittsburghu prehral Columbus, stále bez Mariána Gáboríka, tesne 1:2, keď góly "tučniakov" dali hviezdy Jevgenij Malkin a Sidney Crosby. Malkin, ktorý sa do zostavy vrátil po dvoch zápasoch, gólom z 25. minúty prerušil sériu Columbusu bez inkasovaného gólu a zastavil ju na čase 162 minút a jedna sekunda. Blue Jackets predtým nedostal gól v zápasoch s Tampou Bay a ani s Minnesotou. Pittsburgh hral prvý zápas bez útočníka Jamesa Neala, ktorého potrestalo vedenie NHL na päť duelov za úmyselné kopnutie kolenom do hlavy Brada Marchanda z Bostonu.

Višňovský stále absentuje


V Anaheime viedli NY Islanders stále bez obrancu Ľubomíra Višňovského na začiatku druhej tretiny po góle Thomasa Vaneka 2:1, ale potom "káčeri" troma gólmi odpor hostí zlomili. Hostí definitívne zlomili dva góly Anaheimu v poslednej minúte druhej tretiny. V čase 39:27 dostal Ducks do vedenia v oslabení Cam Fowler a necelé dve sekundy pred jej koncom zvýšil fantastickým spôsobom na 4:2 Corey Perry, ktorý v prieniku do pásma padol na kolená, ale aj z tejto náročnej pozície prekonal brankára Andersa Nilssona. Vo skvelej forme hrajúci Perry pridal v tretej tretiny svoj druhý gól v zápase a celkovo ich má na konte už 20. Perry skóroval v šiestom zápase v rade, čo je v tejto sezóne najdlhšia séria. Jednu asistenciu si pripísal aj kapitán Ryan Getzlaf a bodoval v dvanástom zápase po sebe. Anaheim je jediným tímom v NHL, ktorý ešte neprehral doma v riadnom čase. Islanders sú vo veľkej kríze, prehrali desiaty zápas po sebe a naposledy sa z víťazstva tešili 16. novembra.

sumáre:

OTTAWA - PHILADELPHIA 5:4 po nájazdoch (1:1, 1:2, 2:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 11. MacArthur (Spezza, Cowen), 30. Wiercioch (Ryan, Spezza), 43. MacArthur (Ryan, Karlsson), 49. Turris, rozh. nájazd Spezza – 9. Raffl (Simmonds, L. Schenn), 32. Voráček (Timonen, Hartnell), 34. L. Schenn (Raffl, Simmonds), 51. Timonen (Couturier). Brankári: Anderson - Mason, strely na bránku: 34:29.

PITTSBURGH - COLUMBUS 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Góly: 25. Malkin (Jokinen, Engelland), 49. Crosby (Dupuis, Maatta) - 60. Calvert (Letestu, Johansen). Brankári: Fleury - McElhinney, strely na bránku: 30:33.

VANCOUVER - CAROLINA 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Góly: 4. Tanev (Hamhuis, Higgins), 59. Hansen (Higgins). Brankári: Lack - Peters, strely na bránku: 26:31.

ANAHEIM - NY ISLANDERS 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
Góly: 16. Koivu (Winnik, Fowler), 33. Cogliano (Winnik, Allen), 40. Fowler (Beleskey), 40. Perry (Winnik, Getzlaf), 48. Perry (Bonino, Fowler) – 10. Tavares (Vanek, Nielsen), 25. Vanek (Tavares). Brankári: Hiller - Nilsson, strely na bránku: 31:37.
 

Vyberte región